Nechte se pohltit květy sakur díky unikátní výstavě

Jen málokterá rostlina se pyšní tak rozvětvenou symbolikou, jako právě sakura alias třešeň pilovitá nebo také slivoň sakura (Prunus serrulata). A právě jí se rozhodlo inspirovat muzeum Planets TOKYO v tokijském Toyosu.

Jde o opravdu nevšední muzeum – procházíte v něm totiž vodou a můžete se s bosými chodidly nechat pohltit uměním. A to doslova. Velký úspěch měly například dvě expozice, jež se jejich tvůrci rozhodli proměňovat prostřednictvím sakurových květů.

Květy sakur promění dvě umělecké expozice

V instalaci nazvané Vznášet se v měnícím se světě rostlin, si můžete vychutnat tradiční podobu těchto rostlin – květy rozkvétají a mění se každou minutu a vytváří universum života, které se rozpíná v celém prostoru. V další expozici Kresba na vodní hladině vytvářená tancem kaprů koi a lidí – Nekonečno. Ano, právě toto je ona expozice, jíž procházejí bosí návštěvníci skutečnou vodou.

Foto: Protext ČTK

Během cesty mohou narazit na obří koi kapry. Když se ryby dotknou lidí, promění se v rozkvétající třešňové květy. Ty se mění v reálném čase podle sezónních období roku.

Další úžasné výstavy na výběr

Máte rádi netradiční zážitky? Nechte své tělo pohltit ohromným prostorem umění prostřednictvím 4 rozsáhlých výstavních prostor a 7 uměleckých kreací. Všechna umělecká díla, která tu najdete, jsou založena na konceptu „Pohlcení těla.“ princip je opravdu jednoduchý – tělo diváka je spolu s dalšími diváky zcela pohlceno v obrovské umělecké instalaci okamžitě se tak stírá hranice mezi člověkem a uměním.

Ale připravte se na malé specifikum. Návštěvníci totiž vstupují do muzea naboso a spolu s dalšími se nechávají zcela pohltit rozsáhlým prostorem instalace. Kdekoliv je možné se zastavit nebo se posadit a nechat se pohltit prostorem.

Náhledové foto: Protext ČTK

Zdroj: teamLab Planets, „muzeum, kde procházíte vodou“ v Tokiu se letošní jaro od 1. března 2020 na omezenou dobu bude proměňovat květy sakur | Protext – PR služby ČTK

Už odmalička o mně říkali, že mám zelené prsty. A protože pod nimi stále něco roste, nemůžu si všechny ty zajímavosti a dobré tipy nechat jen tak pro sebe :)